Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaaleihin Rovaniemeltä asetettiin viisi ehdokasta eli Petteri Ikäheimo, Pekka Lehto, Markus Lohi, Rauno Rantaniemi, Meiju Salmela ja Elli Tuominen.

Keskustan kannatus romahti edellistä vaaleista niin Rovaniemellä, maakunnassa kuin valtakunnallisesti. Ahkerasta kampanjoinnista huolimatta ehdokkaidemme menestys jäi vaatimattomaksi. Menetimme Lapissa yhden kansanedustajapaikan ja myös Markus Lohen kansanedustajuuden jatkuminen oli täpärällä. Kunnallisjärjestö kiittää kaikkia vaalityöhön osallistuneita, sillä jokaisen työ ja jokainen ääni olivat tärkeitä kolmen kansanedustajan läpimenon varmistamiseksi.

Keskusta menetti eduskuntavaaleissa Rovaniemellä yli 4100 äänestäjää edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna ja kannatusprosenttimme oli 22,7.

Kokeilimme ensimmäistä kertaa vaaliauton hyödyntämistä ehdokkaidemme kampanjoinnissa ja äänestäjiemme kohtaamisissa vaalituvan sijaan. Auton käyttö vaatii tulevissa vaaleissa tarkempaa ohjeistusta ja aikataulusta yhteiskäytöstä, mutta muuten kokemukset olivat hyviä.

Kampanjoinnissa mukana Rovaniemellä Olli Rainio (vas.), Mika Lintilä, Elli Tuominen, Mikko Kärnä, Rauno Rantaniemi, Elsi Katainen ja Janne Kaisanlahti. Heistä Elsi Katainen ja Janne Kaisanlahti pyrkivät Europarlamenttiin.

Eurovaaleissa Janne Kaisanlahti edusti meitä ansiokkaasti ja keräsi lähes 8100 ääntä.