Saarenkylän virkistysalueita kehitettävä osallistuvan budjetoinnin keinoin (10.12.2022)

Saarenkylän Keskusta vaatii Saarenkylän alueen virkistysalueiden kehittämistä niin saarenkyläläisten kuin muidenkin kaupunkilaisten hyvinvoinnin tukemiseksi esimerkiksi osallistuvan budjetoinnin keinoin.

Saarenkylässä sijaitsee monia lähiliikunta-alueita Koivusaaren luontopolusta  Ounaspaviljongin tarjontaan ja frisbeegolfrataan, mutta vaadimme kaupungilta panostusta kuntoliikuntaa tukeviin maksuttomiin lähiliikuntapaikkoihin.

Saarenkylän Keskusta vaatii Syväsenvaaran koulun kentän, kaukalon ja leikkikentän kunnossapitoa ja kehittämistä senkin jälkeen, kun koulun toiminta lakkaa. Syväsenvaarassa asuu paljon lapsiperheitä, jotka käyttävät koulun pihaa vapaa-aikanaan. Saarenkylän suuralueella kenttiä sijaitsee myös Saaren koululla sekä Nivavaaran koululla. Lisäksi alueella sijaitsee yleisurheilukenttä. Vaadimme, että Syväsenvaaran koulun kenttää, kaukaloa ja leikkikenttää kehitetään jatkossakin lähiliikuntapaikkana. Tämä estää muiden kenttien ruuhkautumisen ja takaa turvallisen käytön.

Keväisin Kemijoen ja Saarenputaan jäällä kulkee Saarituvilta Vitikanpään kautta Ounaspaviljongille suosittu hiihtolatu, jota pidetään yllä vapaaehtoisvoimin. Olisi kohtuullista, että kaupunki osallistuisi ladun kunnossapitoon.

Saarenkylän Keskusta vaatii myös, että Ohrapellontien viereistä metsää polkuineen on kehitettävä virkistysalueena. Alue on tuntematon helmi, joka on ajan myötä muodostunut suosituksi ulkoilualueeksi. Metsää halkoo lukuisat polut, mutta sieltä puuttuu mm. opasteet ja laavu. Toinen tuntematon helmi on Syväsenvaara, jossa on paljonkin potentiaalia virkistysalueena metsineen, kallioineen ja   upeine kaupunkiin ulottuvine maisemineen. Vaaralla sijaitsee näköalatorni, mutta palvelutarjontaa täydentäisi tornin vieressä sijaitseva asukkaiden käyttöön tarkoitettu laavu tai kävelytien varrella lisättävät levähdyspenkit. Lisäksi Syväsenvaaran reitit vaativat kunnostamista ja ajanmukaistamista mm. talvikävelyyn, polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn sopiviksi.

Saarenkylän Keskusta